Network Menu

MEMA RM 2015

 Regionmöte MEMA – Mellersta Europa, Mellanöstern och Afrika

IMG_0285 copiaNär vi äntligen var framme i Arizona slogs jag av hur glada alla var att träffas igen. Ett år hade gått sedan sist men det kändes som i går!

Diskussionerna på förmötet handlade om medlemsrekrytering, engagemang, hur får man det att gå i hop? Pengar till donationer och gemenskap, vad är viktigast när vi träffas?

MEMA har 14 avdelningar som kan delas upp i 4 grupper: Malmö och Örestad (hemvändarvdelningar), Rivieran (stark avdelning både i medlemsantal och ekonomi), Israel och Tunisien (få medlemmar, svår logistik, politisk/religiös problematik. Övriga 9 avdelningar är som SWEA-avdelningar är som mest, det går upp och ner, man kämpar på och gör sitt bästa.

Önskemål framkom att hjälpa Tunisien och Israel genom att de andra avdelningarna i MEMA solidariskt under året arrangerar en programpunkt med fokus på dessa två länder och donerar bidragen till våra systeravdelningar i knipa. Ja, för SWEA är också systerskap och dessutom är våra avdelningar i Mellanöstern och Afrika betydelsefulla för SWEA rent globalt.

liten_annons_cannesTankarna var många och tiden gick fort. Nu ser vi med spänning fram emot SWEA Rivierans arrangemang av RM 2016 som går av stapeln i Cannes 13-16 oktober. Det blir ett möte där massor av trevliga aktiviteter utlovas och dit alla är hjärtligt välkomna!

À bientôt!