Network Menu

Världs- och Regionmöte 2015 i Arizona

Oktober 2015 hade SWEA sitt världsmöte i Arizona. Entusiastiskt lämnade 300 Sweor runt om i världen sina hem för att ta sig till Scottsdale utanfor Phoniex. Vilket tillfälle att tillsammans diskutera SWEAs verksamhet och gemensamma framtid!

Efter världsmötet i Bologna 2013 fanns det uppföljning på agedan. Styrelsen presenterade åtgärder och resultat baserat på de idéer och förslag som framfördes två år tidigare. Vidare fick vi ta del av intressanta föredragshållare om svenska språket och hur vi kan agera vid kriser. Avslutningsvis hade vi workshop i storgrupp.

Har du tänkt på att svenska språket förändras hela tiden? En stor del av det vi gör inom SWEA handlar om svenska språket. De flesta av oss som bor utanför Sverige har kanske tappat en del av vårt språk och inte riktigt följt med i hur språket utvecklas. Vi är inte med i ”kaffebordsdiskussioner hemma” och tar inte del av den språkförändring som sker på plats. Pa världsmötet fick vi lyssna på Professor Lars-Gunar Andersson, känd från P1 programmet Språket, som tog oss igenom en del av de förändringar som skett sedan en tid tillbaka.

Vidare fick vi träffa Louise Linder, präst och legitimerad psykoterapeut, som berättade om krisens olika faser och hur vi kommer vidare i livet. Vid ett antal tillfällen har SWEA-avdelningar och dess medelmmar agerat vid både större och mindre katastrofer och varit till stor hjälp för dem som drabbats. För 10 år sedan hade SWEA Bangkok en stödjande roll vid Tsunamikatastrofen och innan dess kunde SWEA New York stötta utsatta vid 11 september attacken. När orkanen 2005 orsakade översvämningar och stora skador i bl a New Orleans och Florida gick SWEA-avdelningarna samman och informerade och hjälpte de drabbade svenskarna.

De Sweor som inte satt med i mötena kunde ta del av alla de utflykter som arrangerades. Det var Apache Trail och Canyon Lake, fabriksbesök hos tillverkaren av Ping golfklubbor och guidad visning av Frank Lloyd Wrights Arizonahem, Taliesin West. Vidare var det jeeptur eller hästridning i öknen och besök på Heard Museum of Native Art.

Tack till Suzanne Southard och hennes team för fina, intressanta och roliga dagar hos SWEA Arizona!